Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров потвърди казаното по-рано днес от

...
Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров потвърди казаното по-рано днес от
Коментари Харесай

Ако мерките не дадат резултат, ни чака локдаун

Служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров потвърди казаното по-рано през днешния ден от президента Румен Радев, че в случай че ограниченията не дадат резултат, ни чака локдаун, съобщи Българска национална телевизия.

По думите му и в този момент сме в така наречен локдаун, като се дава опция на стопанските предприятия да работят със зелен документ. Кацаров добави, че не се наблюдават съответни числа като заболеваемост, а се следи цялостната обстановка в страната. Министърът съобщи, че обстановката с леглата е сериозна. 

По-рано през днешния ден стана ясно, че Българският лекарски съюз сезира прокуратурата и ДАНС поради подозрения за нарушавания от страна на шефа на здравната каса по използването на няколко закона.

„ Това, че свети в алено, не значи, че е привършен целият потенциал. Това значи, че е привършен разкритият досега потенциал. Но това, което ни тормози нас, което ни принуди да предприемем тези ограничения предходната седмица, е, че ние знаем, че целият потенциал на лечебните заведения към този момент е покрай привършване. Резервите за това да се разкриват още 10, и още 10 кревати, към този момент не са толкоз огромни “, сподели министър Кацаров.

5863 са новите случаи на COVID-19, регистрирани у нас през миналото денонощие. Така страната ни бележи черен връх по този индикатор от началото на пандемията. Починалите от вируса за денонощието са 243.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР